Ana Sayfa / Blog / DIRIS Digiware elektriksel ölçümde bir devrimi ateşliyor
DIRIS Digiware elektriksel ölçümde bir devrimi ateşliyor

25.09.2023 00:00:00

DIRIS Digiware elektriksel ölçümde bir devrimi ateşliyor

Yayınlayan: FRM Otomasyon

DIRIS Digiware elektriksel ölçümde bir devrimi ateşliyor

 

DIRIS ürünleri ile elektriksel ölçüm ürünleri pazarını sarstıktan yirmi yıl sonra,  ilk çoklu ölçüm çözümüyle SOCOMEC, en son teknolojik yeniliğiyle bir kez daha başı çekiyor:

DIRIS Digiware, tamamen modüler ve esnek bir enerji ölçüm ve izleme sistemi.

 

DIRIS Digiware nedir?

Modüler bir ölçüm sistemi oluşturmak için basit bir çözüm.

Sistem asgari olarak bir görüntüleme birimi, bir gerilim ölçüm modülü, çoklu akım ölçüm modülleri ve akım sensörlerinden oluşur.


 

diris-dw_052_a

DIRIS Digiware sistemi: merkezi bir ekrana ve ortak bir voltaj modülüne sahip çoklu akım modülleri.

 

Daha kesin olarak, DIRIS Digiware modüler sistemi aşağıdakilere dayanmaktadır:  

  • Tüm sistem için merkezi bir ekran ve tek bir voltaj ölçüm noktası: DIRIS Digiware, etkili bir işlev paylaşım yeteneği sunar.

 

  • Gerçek yüklere en yakın noktada enerji tüketimini ölçmek için Digiware veri yolu (RJ45 kabloları) üzerinden birbirine bağlanan akım ölçüm modülleri.Her modül, bağımsız akım girişleri (modüllere bağlı olarak 3, 4 veya 6) vasıtasıyla akım sensörleri aracılığıyla bir veya birden fazla devreyi izleyebilir.3 girişli bir akım modülü, üç fazlı bir devreyi veya 3 tek fazlı devreyi izleyebilir.

 

Bu dört unsur sistemin kalbini oluşturur. Yerel ekranı olmayan uygulamalar için DIRIS Digiware C-31 sistem arabirimi, sistemin tüm verilerini merkezileştirir.

Digiware modüllerinden ve uzak birimlerden gelen veriler, bir veya daha fazla DIRIS M iletişim ağ geçidinde merkezileştirilir.

 

Her ağ geçidi, elektrik parametrelerini gerçek zamanlı olarak izlemek ve enerji tüketim verilerini analiz etmek için bir WEBVIEW web sunucusu içerir.

WEBVIEW, DIRIS A-40 güç izleme cihazlarına, DIRIS Digiware D-70 ekranlara, DIRIS Digiware M-70 iletişim ağ geçitlerine ve DATALOG H80/H81 veri kaydedicilere gömülü web tabanlı bir yazılımdır ve 200'e kadar cihazdan tüm ölçümlerin gerçek zamanlı izlenmesini sağlar ve enerji tüketiminin dökümünü gösterir.

DIRIS Digiware R-60 modülleri, TN-S ve TT topraklama sistemlerinde kullanılan 1 fazlı, 2 fazlı veya 3 fazlı devrelerin herhangi bir kombinasyonu için artık akım izlemeyi (RCM) güç ölçümü ve izleme işlevleriyle birleştirir. Bir DIRIS Digiware R-60 modülü, 6 devreye kadar artık akımı izleyebilir.

Digiware modüler konsepti, tek bir sisteme birkaç R-60 modülünün eklenmesine izin vererek, RCM’yi yalnızca ana giriş yerine çok sayıda giden devre için uygulamayı kolaylaştırır.



 

diris-dw_184

DIRIS Digiware sistemine genel bakış

 

Kullanıcı, uzaktan izleme noktaları için kablosuz DIRIS B-10L  veya RS485 haberleşmeli DIRIS B-30 ölçüm ünitelerini de kullanabilir. DIRIS B30 RS485 veya DIRIS B-10L kablosuz olarak üzerinden iletişim sağlayan, moduler formatta bir guc izleme cihazıdır. Cihazın 4 RJ12 bağımsız devre girişi, bircok tipte ve sayıda devreyi yonetebilmesini sağlamaktadır: Örneğin 4 tek-fazlı yük veya 1 üç-fazlı yük + 1 tek-fazlı yük.

Gelişmiş teknoloji 

Konseptin görünürdeki basitliği, SOCOMEC'in elektriksel ölçüm ve iletişim teknolojilerindeki uzmanlığının sonucudur. Ayrıca yarının ölçüm sistemlerinin ne olması gerektiğine dair net bir vizyon: doğru, esnek, çok devreli, tak ve çalıştır ve uygun maliyetli.

 

Somut faydalar

Yükleniciler ve panel üreticileri için: 

  •  DIRIS Digiware bir tak ve çalıştır çözümüdür: RJ45 ve RJ12 bağlantıları, modüllerin çok hızlı bir şekilde entegre edilebileceği anlamına gelir, ve ayrıca bağlı akım sensörlerinin otomatik konfigürasyonunu sağlar.
  • DIRIS Digiware her şeyden önce çok uygun maliyetli bir çözümdür:
  • Normalde gereken sürenin dörtte birinde uygulama, modüllerin kompakt tasarımı elektrikli ekipman panolarında daha fazla yer açar ve ortak voltaj ölçümü, görüntüleme ve iletişim işlevleri, mevcut ölçüm teknolojisine kıyasla %30'a varan tasarruf sağlar.

 

Son kullanıcılar için:

  • Sistemin geniş bir yük aralığındaki doğruluğu, enerji ölçümleri açısından benzersiz bir kesinliğe sahip olduğuna ve böylece herhangi bir enerji verimliliği girişimini optimize ettiği anlamına gelir. 

 

  • DIRIS Digiware, büyük yüklerin tanımlanmasını sağlar ve herhangi bir anormallik için birden çok elektriksel parametreyi sürekli olarak izler. Elektrik enerjisinin kalitesini kontrol etme kapasitesi ile sistem, şebeke arızalarını daha kolay önceden tahmin edebilmektedir.

 

  • DIRIS Digiware son derece esnektir ve en kısıtlı alana sahip kurulumlar için uygundur. Bölünmüş çekirdekli akım sensörü seçenekleri sayesinde sistem mevcut bir tesise kolayca uyarlanabilir.


 

Standartlara uygunluk 

Ölçüm doğruluğu IEC 61557-12 standardına uygundur: Nominal akımın %2 ila 120'si arasında global ölçüm zinciri için Sınıf 0,5 (TE akım sensörleri ile).

 

Anahtar Noktalar

  • Doğru, esnek, çok devreli, tak ve çalıştır özellikli ve uygun maliyetli yenilikçi bir ölçüm sistemi
  •  Kurulumcular, panel üreticileri ve son kullanıcılar için somut faydalar
  • Uygulama süresi 4 kat daha hızlı
  • Mevcut teknolojiye göre %30'a varan maliyet tasarrufu

 



FRM Otomasyon Elektrik Elektronik Müh. İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti.

Adres: Alaaddinbey Mh. 638. Sk. Ali Aşan Plaza No:2A/4 Nilüfer Bursa / Türkiye

Telefon +90 (224) 441 05 11
Faks: +90 (224) 441 05 15
Email: info@frmotomasyon.com.tr