Ana Sayfa / Blog / Tüm Yazılar

Blog - Tüm Yazılar

FRM Otomasyon Blog

Advantech Uzaktan I / O ve Kablosuz Algılama Modülleri

IoT ve Endüstri 4.0 çağında şirketlerin hizmet seviyelerini yükseltmek ve maliyetlerden tasarruf etmek için varlıklarını tam olarak kontrol etmeleri şarttır. Bu, izleme uygulamalarının hem hacminin hem de çeşitliliğinin sürekli arttığı anlamına geliyor. Hem buluta hem de veritabanlarına yüksek miktarda veri ve sinyal gönderilirken, sinyallerin anlamlı veriler olarak sıralanmasını sağlamak, ağdaki iletim ve bilgi işlem yüklerini azaltmak açısından çok önemlidir.

DIRIS Digiware elektriksel ölçümde bir devrimi ateşliyor

DIRIS ürünleri ile elektriksel ölçüm ürünleri pazarını sarstıktan yirmi yıl sonra, ilk çoklu ölçüm çözümüyle SOCOMEC, en son teknolojik yeniliğiyle bir kez daha başı çekiyor: DIRIS Digiware, tamamen modüler ve esnek bir enerji ölçüm ve izleme sistemi.

Elektrik Elektronik Sektöründe E-ticaretin Önemi ve Yeri

E-ticaret; herhangi bir fiziksel mağaza veya ofis yerine online platformlarda müşteriler ile etkileşim kurmanın bir yoludur. Bu platformlar kullanıcılara; ürünleri arama, seçme, sipariş etme ve ödeme yapma imkanı verir.

Endüstri 4.0 uzak erişim ve veri toplama tek bir cihazda

Endüstriyel IoT, endüstriyel süreçlerin daha verimli hale getirilmesi için kullanılan IoT teknolojisi uygulamalarını ifade eder. Endüstriyel IoT, üretim hatlarındaki sensörler, cihazlar ve ekipmanlar gibi nesnelerin birbirleriyle ve internet ile bağlantı kurmasına olanak tanır. Bu sayede, veri toplanabilir, işlenebilir ve sonuçları gerçek zamanlı olarak analiz edilebilir. Endüstriyel IoT, fabrikaların ve endüstriyel tesislerin otomatikleştirilmesine ve üretim süreçlerinin optimize edilmesine yardımcı olur. Böylece, enerji tüketimi ve atık miktarı azaltılabildiği gibi, üretim maliyetleri de düşürülebilir. Endüstriyel IoT, tarım, enerji, madencilik, lojistik, sağlık ve diğer birçok sektörde kullanılmaktadır.

Kumanda ve emniyet şalterlerinin adı soyadı KRAUS&NAİMER

FRM OTOMASYON olarak satışında uzmanlaştığımız Kraus & Naimer, genel merkezi Viyana'da bulunan, 6 üretim tesisi ve 18 satış şirketi işleten dünya çapında bir şirkettir. Uzmanlık alanı, şalt teknolojisinde yatmaktadır. Yıllar içinde kam şalterlerinde tartışmasız pazar lideri olarak gelişti ve şalter ayırıcılar için standartları oluşturdu. Kraus & Naimer markası 1907 yılından günümüze dek şalt tekniğinde her zaman yenilikleri ilk uygulayan firma olarak tanınmıştır. 1948 yılında Dünya Ticaret Merkezinde paket şalteri ilk tanıtan marka olmuştur. Daha önce personeli iken şuan ise bayiliğini yaklaşık 12 yıldır yaptığımız; Kardeş Elektrik lisanslı üretici rolünde bulunup, Kraus Naimer sermayesinde olmayan tek üreticisidir. Gerek üretimiyle gerekse ithalatıyla 50 yılı aşkın süredir devam eden Kardeş Elektrik inovasyon anlamında TR kodlu yani talebinize özel ister kontak kombinasyonu isteğinize göre dizayn edebilmekte , isterseniz montaj yöntemini veya komple kilit sistemi ile tasarlayarak yada kutulu olarak tasarlayarak pako şalter ile taleplerinize FRM OTOMASYON uzman ekibimizle yanıt verebilmekteyiz.

PICK TO LIGHT NEDİR?

Pick to Light, malzeme kullanım doğruluğunu ve verimliliğini artırırken aynı zamanda işçilik maliyetlerinizi de düşürmek için tasarlanmış bir sistem türüdür. Özellikle, depo ve montaj bölümlerindeki çalışanlarınıza ışık destekli manuel toplama, koyma, sıralama ve montaj işlemi konularında rehberlik etmek için kullanılır.

Weidmüller Remote IO

I/O sistemi, planlamadan operasyona kadar tüm iş süreçlerini hızlandırmanıza olanak tanıyan, güçlü esnekliği ve basit kullanımı sayesinde makine ve fabrika otomasyonunda büyüyen karmaşıklığa mükemmel çözümdür. Bu yazımızda hızlı ve pratik kurulumunun yanında, sistemin güvenli şekilde başlatılması ve arıza sebepli duruşların en aza indirilmesi için mükemmel ve uygulamalara tam uyumlu çözümler sunan I/O sistemini inceledik.

Socomec ile bayilik sözleşmesi imzalandı.

Güç anahtarlaması, gücün izlenmesi ve güç dönüştürme konularında dünya liderlerinden birisi olan Fransız menşeli SOCOMEC firmasının yetkili bayiliğini aldık.

Weidmüller ile bayilik sözleşmesi imzalandı.

04.12.2019 tarihinde FRM Otomasyon Ltd. Şti. ile Weidmüller Elektronik Tic. Ltd. Şti. arasında imzalanan Yetkili Bayilik Sözleşmesi kapsamında Weidmüller Bursa Yetkili Bayii olduk.

En Akılcı Remote I/O Çözümü "u-remote"

Weidmüller u-remote I/O sistemi, planlamadan operasyona kadar tüm iş süreçlerini hızlandırmanıza olanak tanıyan, güçlü esnekliği ve basit kullanımı sayesinde makine ve fabrika otomasyonunda büyüyen karmaşıklığa mükemmel çözümdür.

ST Otomasyon Dergisi Röportajı

Bursa’nın ikinci, Türkiye’nin ise 6. büyük sanayi kuruluşu, Fiat’ın Avrupa’daki iki Ar-Ge merkezinden biri konumundaki otomotiv devi TOFAŞ, yılda 400 bin araçlık üretim kapasitesine ve 6.500 çalışana sahip. Türkiye’nin hem binek otomobil hem de hafif ticari araç üreten tek şirketi TOFAŞ, Bursa Fabrikası’nda, Minicargo projesi kapsamında Fiat, Citroen, Peugeot markalarına, Yeni Doblo projesi kapsamında ise Fiat, Opel ve Vauxhall markalarına üretim yapıyor. Biz de TOFAŞ’ın Bursa fabrikasını ziyaret ederek yeni otomasyon yatırımlarını, projenin tüm taraflarıyla konuştuk.