Ana Sayfa / Blog / PICK TO LIGHT NEDİR?
PICK TO LIGHT NEDİR?

25.09.2023 00:00:00

PICK TO LIGHT NEDİR?

Yayınlayan: FRM Otomasyon

PICK TO LIGHT NEDİR?

 

Pick to Light, malzeme kullanım doğruluğunu ve verimliliğini artırırken aynı zamanda işçilik maliyetlerinizi de düşürmek için tasarlanmış bir sistem türüdür. Özellikle, depo ve montaj bölümlerindeki çalışanlarınıza ışık destekli manuel toplama, koyma, sıralama ve montaj işlemi konularında rehberlik etmek için kullanılır.

Pick to Light ,  operasyonlarınızı kolaylaştırmak için tasarlanmış basit ama sağlam sistemlerdir, böylece verimliliği, üretkenliği ve toplama doğruluğunu artırırken aynı zamanda maliyetleri de düşürür.

Çeşitli operasyonlardaki Pick to Light sistemlerinde küçük farklılıklar vardır, ancak standart teknoloji şu şekilde çalışır:

  • Operatörler ürün barkodlarını tarar.
  • Sistemin LED ışıkları yanar ve operatörü belirtilen depolama konumuna yönlendirmek için bir yol aydınlatır. Orada, sistem daha sonra kaç tane ve hangi öğelerin seçilmesi gerektiğini gösterir.
  • Operatör öğeleri seçer, tutma kabına yerleştirir ve ardından malzeme çekme işlemini onaylamak için bir düğmeye basar.
  • Sistem bu şekilde devam eder ve tüm öğeler toplanıp kendi tutma kaplarına yerleştirilene kadar her sektörü toplama için aydınlatır.

 

 

 

Bu bağlamda FRM Otomasyon olarak müşterilerimize Banner Engineering marka Pick to Light sistemleri ile çözümler sağlamaktayız. 

 

Pick to Light sistemler günümüz Endüstri 4.0 üretim konseptinde bugünün ve yarının trend uygulamaları arasında yer almaktadır. FRM Otomasyon olarak bu konuda mühendis kadromuz ile beraber sahada demo ürünler ve yazılımlarla uygulamalar yapmaktayız.

Otomotiv sektörü başta olmak üzere Depolama ve Lojistik alanında çalışan firmalarla bir çok uygulamaya imza attık. 

Uygulamaların en kritik aşaması bizce müşterilerimizin ihtiyaçlarını iyi analiz edebilmektir. 

Pick to Light uygulamaları müşterilerin özel istekleri ile genişleyebilen uygulamalardır. Ürünlerin çeşitliliği ve arka planda çalışan yazılımın çeşitliliği tamamen istenilen talebe özel ve genişleyebilen sistemler. Kullandığımız Banner Engineering ürünlerinin sahada bizlere en büyük artılarından biri de kurulum sonrasında kolayca genişleyebilen tak çalıştır ürünler olması.  Kendi aralarında haberleşme protokolü sunması, kablo kullanımımızı sahada minimuma indirgemektedir.

 

Banner Engineering Pick-to-Light çözümleri, bir kontrol kabini ihtiyacı olmadan sağlam, hızlı ve hata olmaksızın kuruluma olanak sunması için IP67 bileşenlerden meydana gelir. IP67 çözümlerin doğal tak ve çalıştır nitelikleri, daha kısa olan kurulum sürelerine ve sıfır hatasız montaja olanak sağlar. İşçilik giderlerini ise önemli derece de düşürür. İstenmesi halinde IP20 koruma sınıfında çözümlerin varlığı da söz konusudur.

Modüler donanım ve yazılım yaklaşımının sağladığı müşteri gereksinimlerine uygun terzi işi çözümler, hazır ve ekonomik olarak gerçekleştirilebilir niteliktedir.  Bu alanda var olan tecrübe ve komple çözüm amacı doğrultusunda tek elden sunum kabiliyeti söz konusudur. Bütün bileşenlerin birbirleriyle son derece mükemmel bir uyum içinde olması garanti altına alınmış durumdadır.

                                                  

Pick to Light ürünlerinin  sağladığı en önemli avantaj süreç iyileştirme etkisidir. Bu kapsamda süreç iyileştirme için görsel proses yönetimi çok çeşitli olanaklar sağlar. 



 

– Esneklik artışı; personel eğitimine gereksinim duyulmaz.

– Proses kalitesi her geçen gün artar ve sürekli tekrar edebilir.

– Proses günlüğüyle kalite yönetimi ve kontrolü sağlar.

– Depo yönetimi kapsamında, ERP ve benzeri nitelikteki sistemlere arayüz

montaj, devreye alma ve bakım süreçlerinde önemli azalma söz konusu olur.

– Görsel açıdan sıfır hatasız bir montaj olanağı ortaya çıkar.

 

Özetle Pick to Light  sistemleri, hem büyük hem de küçük işletmelere büyük avantajlar sunar. Sizde işletmenizde Pick to Light sistemlerinin faydalarından yararlanmak istiyor musunuz? Sizin için doğru olan çözümü tartışalım…

 

 



 

 

 

 

 



FRM Otomasyon Elektrik Elektronik Müh. İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti.

Adres: Alaaddinbey Mh. 638. Sk. Ali Aşan Plaza No:2A/4 Nilüfer Bursa / Türkiye

Telefon +90 (224) 441 05 11
Faks: +90 (224) 441 05 15
Email: info@frmotomasyon.com.tr